Hozzávalók (4 adag)
- 1 egész csirkemell
- 25 dkg ananászkonzerv
- 2dl száraz fehérbor
- 0,5dl étolaj
- 1db húsleveskocka
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál cukor
- szójaszósz
- liszt
- só
- bors
- őrölt gyömbér
Elkészítés
- A csirkemellet kifilézzük és felcsíkozzuk
- Lisztbe forgatjuk a húst, majd hirtelen kisütjük kevés olajon
- Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát
- Hozzáöntjük a szójaszószt és a fehérbort, majd fűszerezzük
- Felforraljuk, majd a húsra öntjük és puhára főzzük
- Egy másik serpenyőbe beletesszük az ananászdarabokat, majd megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével
- Erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk és még kb. 5 percig együtt pároljuk
- Ha kész párolt rizzsel tálaljuk
Írj egy hozzászólást: