Hozzávalók (4 adag)
- 4 db tojás
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
- A tojásokat felverjük és összekeverjük a szójaszósszal és a cukorral
- Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk és olajjal, papír törlőkendővel kikenjük
- Egy adag tojást öntünk bele, mintha palacsintát sütnénk, de alacsonyabb hőfokon
- Amint az alja elkezd megsülni, de a felső része még félig sült csak meg, kezdjük el felhajtogatni
- Nyúljunk alá egy lapos kanállal vagy két evőpálcikával és az egyik oldalon nagyjából két ujjnyira hajtsuk vissza
- Ismételjük meg ezt, amíg teljesen fel nem tekertük
- Húzzuk a serpenyő egyik szélére, de nem kell odapasszírozni, inkább maradjon egyenesben
- Az egészre öntsünk megint egy adagot a tojáskeverékből és kezdjük el szintén feltekerni
- Ismételjük addig, amíg egy hosszú feltekert omlettet nem kapunk
Írj egy hozzászólást: