Hozzávalók (4 adag)
- 20dkg vörösbab
- 1 bögre cukor
- 1 csipet só
- 100ml víz
Elkészítés
- A babot már előző este beáztatjuk vízbe
- Másnap másik vízben feltesszük főni magas lángon
- Ha felforrt a víz 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni
- Mossuk át a babot és cseréljünk alatta ismét vizet
- Megint forraljuk fel a vizet és ismételjük meg a 3. és 4. lépést
- Ha ismét felforrt a víz hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz, de ne forrjon el alóla az összes víz (1-1,5 óra)
- Öntsük le róla a felesleges vizet, csak egy kevés maradjon az alján és adjuk hozzá a cukrot és a sót
- Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad és krumplitörővel pürésítsük a babot vagy kihűlés után a felét turmixoljuk le és utána újra keverjük össze a darabosabb részekkel
- Ha kész terítsük szét a keletkezett masszát és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet
- Nagyjából 600-700g babpürét fogunk kapni, amit azt csomagoljuk fóliába és tegyük mélyhűtőbe
Írj egy hozzászólást: